Gehoorgezondheid is belangrijk, maar veel Italianen verwaarlozen het

0

Onbehandelde aandoeningen kunnen het risico vergroten dat u de eenvoudigste dagelijkse activiteiten niet kunt uitvoeren

Het kan het moeilijk of onmogelijk maken voor zeer eenvoudige dagelijkse activiteiten, zoals eten of aankleden. Het kan zich ook isoleren van de rest van de wereld en het risico om ziek te worden met dementie vermenigvuldigen. Gehoorgezondheid is veel belangrijker dan gedacht.

  •  Toch hebben veel Italianen de neiging om het te verwaarlozen. Om het belang ervan te promoten, is vandaag de dag de Wereldhoorzitting. Het thema dat dit jaar wordt gekozen, is “Luister naar de toekomst”.
  • Het is een initiatief van de Wereldgezondheidsorganisatie (WHO) om te sensibiliseren voor de preventie van doofheid en gehoorproblemen, het bevorderen van de gezondheid van het oor.

Gehoorgezondheid is belangrijk, maar veel Italianen verwaarlozen het Volgens de WHO zou er een indrukwekkende groeitrend zijn in gehoorstoornissen die kan worden tegengegaan met eenvoudige voorzorgsmaatregelen, zoals het gebruik van akoestische beschermingen op lawaaierige plaatsen,

Het nieuws moet verteld worden. Help ons om het beter en beter te doen

IN ITALIË ZIJN 7 MILJOEN MENSEN MET EEN GEHOORPROBLEEM, MAAR SLECHTS 3 MILJOEN US AKOESTISCHE PROTHESE

Volgens een internationale studie die vandaag in het Europees Parlement wordt gepresenteerd, kan onbehandeld gehoorverlies het risico vergroten dat de eenvoudigste dagelijkse activiteiten niet met 28% kunnen worden uitgevoerd. Bovendien verhoogt het niet gebruiken van hoortoestellen de kans op dementie met 21 procent en depressie (43 procent).

“De studie omvatte meer dan 3.000 500 mensen die gedurende 25 jaar werden waargenomen: de verzamelde gegevens bevestigen niet alleen de stelling van het bestaan ​​van een verband tussen gehoorverlies, depressie en cognitieve gebreken, maar introduceren ook een nieuw element”, meldt

Alessandro Martini, directeur van Afdeling Neurowetenschappen en Organen van Senso, hoogleraar Otorinolaryngologie aan het Universitair Ziekenhuis van Padua.

 “Het benadrukt in feite hoe mensen met een onbehandelde hoorstoornis meer risico lopen om niet eenvoudige dagelijkse activiteiten te kunnen uitvoeren, zoals eten, aankleden en douchen”, voegt hij eraan toe.

 Ondanks de risico’s die verbonden zijn aan het niet behandelen van gehoorproblemen, zijn er te weinig mensen die akoestische oplossingen gebruiken

In Italië bijvoorbeeld, van de 7 miljoen mensen met een gehoorverlies, gebruiken maar liefst 5 miljoen mensen geen gehoorapparaat en lopen ze daarmee het risico van verlies van autonomie en onafhankelijkheid.

PROBLEMEN OP DE HOORZITTING KUNNEN HET RISICO VAN ONTWIKKELINGDE DEMEN TRIPLE

 Ondanks de risico's die verbonden zijn aan het niet behandelen van gehoorproblemen, zijn er te weinig mensen die akoestische oplossingen gebruiken“Vergeleken met de normoudenti, die een gehoorstoornis heeft en niet ophoudt voor opvangcentra, heeft van 2 tot 5 keer een hoger risico op het ontwikkelen van cognitieve gebreken, verslechtert de kwaliteit van leven en moet de kosten voor de maatschappij stijgen. Een goed gevoel, zelfs op hoge leeftijd, houdt de hersenen jong “, meldt Stefano Di Girolamo, hoogleraar audiologie, UOSD hoofd van de audiologie aan de Tor Vergata-polikliniek en voorzitter van de opleiding.

 “Een snelle correctie van gehoorverlies – voegt hij eraan toe – is doorslaggevend voor het verminderen van de incidentie van secundaire ziektes en vormt een echte uitdaging waar zowel audiologen als audiciens dagelijks mee te maken hebben tijdens de twee fasen van het revalidatieproces: de eerste die verband houdt met de diagnose en de tweede gekenmerkt door prothetische aanpassing “.

Volgens de expert, slechthorendheid kan de efficiëntie van andere cognitieve vaardigheden verminderen, zelfs met meer dan 30 procent, waardoor het risico op een vroegtijdige aantasting van functies zoals aandacht, geheugen en strategische uitvoerende vaardigheden toeneemt.

  • Een afname in horen gaat gepaard met een toename van meer dan 3 keer de kans op het ontwikkelen van een vorm van dementie, terwijl bij 3 patiënten met een cognitief tekort van 4 ook sprake is van gehoorstoornis.
  •  “Het voorkomen van cognitieve stoornissen met gehoorzorg is daarom een ​​noodzaak als we de kosten van gezondheid en welzijn willen verlagen”, benadrukt Di Girolamo.
GEZONDHEID

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in